همان طور که گفته شد آموزشاتی مربوط به برنامه نویسی وب در این وبلاگ قرار داده خواهد شد که شما می توایند آن ها را یا بگیرید و بسیاری از حالت هایی که دوست دارید ، در صفحات خود پیاده کنید.
این آموزش مقدمه ی آموزش کار با تگ (کلمات کلیدی)های اچ تی ام ال است. یکی از ویژگی های آموزشات این وبلاگ این است که اصول کار با کد ها را بیان می کند و کاری به جزئیات بی فایده ندارد. پیشنهاد می کنم اگر به دنبال تاریخچه ی کد ها و این جور چیز ها می گردید این مطالب را دنبال نکنید. این مطالب فقط و فقط کار با کد ها را آموزش می دهد.
موارد لازم برای کار با html :
1. یک نرم افزار ویرایش مثل notepad , wordpad که به صورت پیشفرض در ویندوز وجود دارد و یا نرم افزار notepad++ که کار با کد ها را خیلی راحت تر می کند.
2. علاقه داشتن و دنبال کردن برای عدم فراموشی. (توجه داشته باشید که اگر به کار با این کد ها هیچ علاقه ای ندارید همان بهتر است که اصلا آن ها را یاد نگیرید. این حرف من کاملا با دلیل و مدرک است که شما خودتان بعد از یادگیری ، متوجه آن می شوید.)
همان طور که گفتیم ما در این آموزشات تاریخچه و ... رو بیان نمی کنیم و فقط هدف آموزش کار با کد هاست. اما فقط این را بدانید که html مخفف Hyper Text Markup Language است.
برای شروع این فایل را دانلود کنید.
بعد از دانلود ، آن را با استفاده از مرورگر خود (بهتر است firefox باشد) باز کنید. با دقت به صفحه ی باز شده نگاه کنید. حالا ctrl + u را از روی کیبرد بزنید و کد های صفحه را مشاهده کنید.
در این کد ها ساختار کلی نوشتن یک صفحه ی html وجود دارد. در تمام صفحات html این تگ هایی که می بینید وجود دارد: (البته این به آن معنی نیست که وجود نداشتن آن ها باعث ایجاد مشکل می شود. منظور این است که معمولا این تگ ها در قالب های صفحات وب استفاده می شودند)
تگ html : که بیانگر شروع کد های اچ تی ام ال است.
تگ head : که بیانگر یک سری آدرس های پیوست و متاتگ ها هستند.
تگ body : که در واقع بدنه ی صفحه است.
تگ title : که بیانگر متنی است که در مرورگر به tab آن صفحه داده می شود.
اگر کمی دقت کنید می بینید تمام کد ها به دو شک نوشته شده اند. مثلا تگ html به دو حالت <html> و </html> وجود دارد. حالت اولی این تگ نشان می دهد که آن تگ شروع شده است و هر چیزی که بعد از آن قرار گیرد در واقع جزو آن به حساب می آید. اما حالت دوم نشان دهنده ی این است که تگ مورد نظر به پایان رسیده است و از آن به بعد دیگر جزو تگ html به حساب نمی آید.
چند نکته ی قابل توجه در html:
1. در اچ تی ام ال شکستن خط هیچ تاثیری ندارد. (enter)
2. در اچ تی ام ال یک فاصله حساب می شود اما از آن بیشتر دیگر به حساب نمی آید و تاثیری ندارد. (می توانید برای امتحان کردن در همان فایل که دانلود کرده اید با استفاده از notepad متنی را در قسمت body بنویسید که در بین آن چندین فاصله (space) زده شده است. بعد آن فایل را ذخیره کنید و دوباره در صفحه ی مرورگر خود آن را باز کنید تا ببینید چه تغییر رخ داده است. شما مشاهده می کنید ، در جایی که شما چندین فاصله زده اید تنها یک فاصله نمایش داده شده است.)
3. از اچ تی ام ال به تنهایی برای نوشتن قالب های وبلاگ و سایت استفاده نمی شود. پس انتظار نداشته باشید بعد از یاد گرفتن اچ تی ام ال بتوانید به زیبایی قالب بنویسید. این زبان ، زبان پایه ی برنامه نویسی وب است و تا آن را یاد نگیرید نمی توانید با دیگر برنامه نویسی های مربوط به صفحات وب کار کنید.
4. هرگز تمرین را فراموش نکنید. همان طرو که دیگر زبان های مثل انگلیسی و فرانسه بعد از مدتی از یاد می روند (در واقع فرار هستند) این زبان هم فرار است.
5. نگران این نباشید که نمی توانید تگ ها را به درستی به خاطر بسپارید. حتی حرفه ای ترین برنامه نویسان وب هم از یک کتاب یا سایت مرجع برای یاد آوری شدن تگ ها و کد های اچ تی ام ال استفاده می کنند و تمام آن ها را حفظ نیستند. (پس سعی در یادگیری ساختار داشته باشید نه کلمات)
6. حروف کوچک و بزرگ در نوشتن تگ های اچ تی ام ال تفاوتی ایجاد نمی کند. مثلا تگ های زیر هیچ فرقی با هم ندارند:
<<<code>>>
<HTML>
<htMl>
<HtMl>
<HTml>
<<</code>>>
آموزشات بیشتر در آینده...