برای نوشتن وبلاگ ، شما نیاز به استفاده از یک سایت وبلاگ نویسی دارید. برای این کار سایت های زیادی وجود دارد. در این آموزش ما طرز ایجاد و مدیریت وبلاگ در سایت بلاگفا را آموزش می دهیم ؛ زیرا سایت بلاگفا بسیار ساده تر از دیگر سایت ها است. اما از نظر امکانات اصلا کامل نیست و پیشنهاد می کنیم ، بعد از این که با وبلاگ نویسی مقدماتی آشنا شدید ، به دیگر سایت های وبلاگ نویسی مثل رزبلاگ ، میهن بلاگ یا بلاگ بپردازید.
برای وبلاگ نویسی در بلاگفا ابتدا شما باید در این سایت عضو شوید. برای ورود به صفحه ی عضویت بلاگفا روی لینک زیر کلیک کنید:
اگر عضو شدن در این سایت را کاملا بلد نیستید ، این مطلب را ادامه بدهید.
آموزش عضویت در سایت بلاگفا
تمام توضیحاتی که در پایین نوشته شده با توجه به این تصویر گفته خواهد شد.
1. در قسمت اول شما باید نام کاربری خود را وارد کنید. همان طور که در بالا هم مشخص شده است ، هر نام کاربری ای که شما وارد کنید در آدرس وبلاگ شما وارد خواهد شد. مثلا اگر test انتخاب کنید ، آدرس وبلاگ شما به این صورت خواهد بود: test.blogfa.com
2 , 3. در قسمت های بعدی شما باید یک کلمه ی عبور مشخص کنید تا با استفاده از نام کاربری و این رمز عبور بتوانید به قسمت مدیریت وبلاگتان در بلاگفا وارد شوید.
4. این قسمت مربوط به عنوان اصلی وبلاگ است. هر چیزی که شما در این قسمت بنویسید ، در بالای وبلاگ و به صورت تیتر اصلی نوشته خواهد شد. (این قسمت بعدا قابل تغییر است)
5. نام خود را وارد کنید.
6. توضیح کوتاهی از وبلاگ خود و مطالبی که می خواهید در آینده در آن منتشر کنید بنویسید. این قسمت را حتما پر کنید.
7. آدرس ایمیل واقعی خود را وارد کنید. در صورتی که ایمیل دروغین وارد کنید ، در تایید وبلاگ خود دچار مشکل خواهید شد. وبلاگ شما تا زمانی که با استفاده از ایمیل تایید نشود ، غیر فعال خواهد بود.
در ادامه ، قوانین رزبلاگ نوشته شده است. در پایین تر هم شما باید کد امنیتی را از روی تصویر بالایی آن وارد کنید و در نهایت بر روی دکمه ی "قبول قوانین سایت و ایجاد وبلاگ" کلیک کنید.
بعد از این کار ، اگر اطلاعات مشکلی نداشته باشند ، نامه ای به آدرس ایمیل شما ارسال خواهد شد که درون آن توضیحاتی وجود دارد. بر اساس آن توضیحات عمل کنید تا وبلاگ شما تایید شود. (مهم: تایید وبلاگ به صورت آنی صورت می گیرد)
بعد از این که ایمیل خود را تایید کردید و وبلاگ شما فعال شد باید به قسمت مدیریت آن وارد شوید. برای این کار آموزش را ادامه دهید.
آموزش ورود به قسمت مدیریت وبلاگ
ابتدا روی لینک زیر کلیک کنید.
در تصویر بالا ، مشاهده می کنید که قسمتی از تصویر با رنگ قرمز مشخص شده است. در اینجا یک فرم ورود وجود دارد. دو جا برای وارد کردن اطلاعات هست. در اولی نام کاربری خود که در مثال های قبلی test بود را وارد کنید. سپس در قسمت دوم ، رمز عبور خود که ، خودتان مشخص کردید را وارد کنید. در نهایت بر روی دکمه ی "ورود به بخش مدیریت وبلاگ" کلیک کنید تا وارد صفحه ای شبیه به تصویر زیر شوید.
همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید ، دو قسمت کلی وجود دارد. در قسمت سمت چپ ، چند مورد پرکاربرد قرار دارد که دسترسی شما را به آن ها راحت تر می کند. این قسمت ها ، خودشان دارای توضیحات هستند و لازم نیست من توضیح خاصی بدهم. اما درباره ی قسمت سمت چپ. این قسمت ، فهرستی از امکانات وبلاگ است که شما می توانید آن ها را داشته باشید و یا تغییراتی در وبلاگ ایجاد کنید. به ترتیب از بالا شروع به توضیح دادن آن ها می کنم:
فهرست امکانات بلاگفا و توضیح آن
- میز کار: همین قسمتی است که هم اکنون در آن حظور دارید.
- نوشته ی جدید: این قسمت برای انتشار مطلب جدید در سایت است و شما با ورود به آن ، فرمی را مشاهده می کنید که امکان وارد کردن اطلاعات مطلب ارسالی را دارد و شما می توانید در آن متن خود را بنویسید ، تصاویری به آن وارد کنید ، لینک هایی درج کنید و در نهایت ، هنگامی که مطلبتان به پایان رسید با تایید آن ، آن را بر روی صفحه ی سایت به نمایش در بیاورید.
- نظرات تایید نشده: هنگامی که شما در وبلاگ مطلب ارسال کنید ، کاربران این امکان را دارند تا در آن مطلب ، نظرات و دیدگاه های خودشان را ارسال کنند. بعد از این که شخصی نظری را ارسال می کند ، آن نظر برای به نمایش در آمدن بر روی وبلاگ ، نیاز به تایید شما دارد. در این قسمت شما می توانید نظرات تایید نشده را تایید یا حذف کنید.
- آخرین نظرات: نظراتی که در مطالب از طرف کاربران ارسال می شوند و شما آن ها را تایید می کنید ، بعد از تایید در این قسمت قرار می گیرند و به عنوان آخرین نظرات هستند.
- نوشته های پیشین: مطالبی که شما در وبلاگ ارسال می کنید ، در این قسمت فهرست می شوند و شما بعدا می توانید به آن ها دسترسی داشته باشید و آن ها را ویرایش یا حذف کنید.
- پیوند های روزانه: پیوندها (لینک ها) قسمت هایی هستند که در اینترنت وجود دارند و شما می توانید با کلیک بر روی آن ها به قسمتی دیگر از اینترنت بروید. یکی از امکانات بلاگفا ، ایجاد پیوند های روزانه است. در وبلاگ قسمتی با همین عنوان وجود دارد که وقتی شما لینکی را در قسمت پیوند های روزانه ثبت کنید ، به نمایش در خواهد آمد.
- پیوند های وبلاگ: (لینک دوستان) شما می توانید با استفاده از این امکان به تعداد خیلی زیاد لینک در وبلاگ خود قرار دهید. مثلا لینک دوستان ، آشنایان ، سایت های مفید ، سایت های مرتبط با موضوع سایت شما و ...
- تعاریف موضوعات: اگر تا به حال وارد سایت های معروف شده باشید که مطالبی را منتشر می کنند ، باید با قسمت موضوعات آن ها هم برخورد کرده باشید. برای این که دسترسی به مطالبی با موضوع خاص راحت تر باشد ، امکانی به نام "تعاریف موضوعات" وجود دارد. شما می توانید در این قسمت ، موضوعاتی را تعریف کنید و هنگام ارسال مطلب ، مطلب خود را زیرمجموعه ای از آن موضوع مشخص کنید تا دسترسی به آن به وسیله ی موضوعات بسیار راحت تر از حالت عادی باشد.
- صفحات جداگانه: گاهی اوقات شما نیاز دارید ، متن یا مطلبی را به صورتی جدا از وبلاگ بنویسید. به این معنی که آن متن یا مطلب در صفحه ی اول نمایش داده نشود. قسمت "صفحات جداگانه" این امکان را برای شما فراهم می کند تا مطالبی را در صفحات جدا از صفحه ی اصلی ایجاد کنید.
- پروفایل مدیر وبلاگ: این قسمت تماما ، مربوط به خود شماست. شما می توانید در این قسمت اطلاعات مربوط به خودتان را وارد کنید تا کاربران بیشتر شما را بشناسند.
- نویسندگان وبلاگ: شما می توانید بر روی یک وبلاگ به صورت چند نفره کار کنید و در آن مطلب ارسال کنید. در قسمت "نویسندگان وبلاگ" این امکان وجود دارد تا شما نام کاربری جدیدی را تعریف کنید. با این کار افراد بیشتری می توانند در وبلاگ شما مطلب ارسال کنند.
- وبلاگ دوستان: در بلاگفا وبلاگ های زیادی وجود دارد. شما در این قسمت می توانید بعضی از وبلاگ ها که دوست دارید آن ها را دنبال کنید ، بیفزایید و مطالب آن ها را در بخش بعدی ببینید.
- مطالب دوستان: هنگامی که شما وبلاگی را در قسمت "وبلاگ دوستان" اضافه می کنید ، مطالب آن به صورت یک خبرنامه در این قسمت نمایش داده می شود.
- تنظیمات و دیگر امکانات: این قسمت دارای امکاناتی برای تغییر تنظیمات وبلاگ و ایجاد یک سری تغییرات در وبلاگ شما ایجاد شده است و شما می توانید فعالیت هایی از قبیل ، تغییر قالب وبلاگ ، تنظیمات عمومی ، تنظیمات امنیتی وبلاگ ، تهیه ی نسخه ی پشتیبانی از وبلاگ و اتصال دامنه به وبلاگ را انجام دهید. امکانات بیشتری در این قسمت وجود دارد. خودتان با ورود به آن ، با این امکانات بهتر آشنا شوید.
- مشاهده ی وبلاگ: شما می توانید با کلیک بر روی این گزینه ، وبلاگ خود را ببینید.
- خروج از بخش مدیریت: از نظر امنیتی بهتر است هنگامی که شما می خواهید قسمت مدیریت وبلاگتان را ترک کنید ، از این گزینه استفاده کنید. به خصوص در کافینت ها و جا هایی که افراد متعددی از سیستم شما استفاده می کنند.
این مطلب اولین بخش از آموزش مقدماتی وبلاگ نویسی بود. خیلی از افراد عاشق وبلاگ نوشتن هستند. اما نمی دانند چگونه این کار را انجام دهند. خود من هم زمانی از همین دسته افراد بودم. امروز با انتشار این مطلب خواستم به عاشقان وبلاگ نویسی کمکی کرده باشم.